13 Nisan 2011 Çarşamba

Mitsubishi ASX test görüşlerim


(resim temsa reklam müdürü tarafından yollanmıştır)



İlk olarak internetten yolladığım kayıt formu bir sonraki günün sabahı bana ulaşmalarını sağladı. Telefonda Ataşehir Mitsubishi'den haftasonuna saat aldım. Hiçbir sıkıntı çıkarmadan telefon konuşmamız sonlandı.

Haftasonu gittiğimiz test sürüşünde gözüme eğreti gelen tek kapı önünde duran, basit plastik tabaklarda sunulan kurabiyeler ve şişe olarak konulan kola.

Gelelim asıl konumuz ASX'e;
Görünüm: (Benzetmek hoş olmaz ama) BMW X1 esintisi mevcut olan ASX'in ilk göze çarpan noktası mercekli ve dizaynı gerçekten güzel olan ön farları. Aracın önünün açılmasını beklerken daha sonrasında büyük sportif ızgarası gözüme çarptı. Çevresinde dönmeye başladım ve 2 tane başarısız noktasını buldum. Bunlardan 1 tanesi stop farları: Stop farları yakışıklı ön farlara pek ayak uyduramamakla beraber, arka dizaynı pek başarılı bulmadım.
Bir diğeri ise arka tarafa yapıştırılan otomobilde ışıklarda motoru durdurma teknolojisi olduğunu gösteren ClearTec logosu: gayet basit sanayide çıkartılmış havası mevcut.

Motor: 1.6 benzinli olması aracın en büyük handicapı. Tabi ki artık trafiğin yoğun olduğu İstanbul'da otomatik aracın önemi arttı ve benimde ilk sorum diğer müşterilerin sormuş olduğu gibi "Bu otomobilin otomatik viteslisi mevcut mu?" oldu. Bir diğer beklentim de ne kadar ClearTec teknolojisi bulunsa da dizel motor ve 4X4 seçeneğinin Türkiye'ye getirilmesi. Bu sayede ASX daha alınası bir araç olur.

Peki ClearTec teknolojisi nedir?
İstanbul'un yoğun trafiğindesiniz ya da ışıkların bol olduğu bir ortamdasınız, bu sistem aracınızı durma esnasında boşa atıp ayağınızı debriyajdan çektiğinizde motoru durdurmasıdır bu sayede karbondioksit salınımını en aza indirip yakıtta cimrilik yapmasını sağlar. Tekrar debriyaja basınca motoru alternatörden çalıştırıp yeniden yakıtı az kulandırıyor.
İç Kısım: Malzeme kalitesi pek iç açıcı olmasada çok güzel bir ayrıntısı mevcut; cam tavandaki ayarlanabilir ambiyans ışığı ve tabiki bu opsiyon invite modelinde mevcut değil. İlk oturduğumda iç dizaynı da beklediğim gibi değildi. Galiba yenilikçi beklentilerim farklıydı :). Deri koltuklar başarılı ama opsiyonel. Intense, yani en full donanımı ile gelen anahtarsız çalıştırma sistemi otomobilin güzel özelliklerinden biri.

Umut GİRİT 100'lük puanlama sistemi: 57/100
Umut GİRİT'in Genel Değerlendirmesi: Bu Crossover başarılı çizgilere sahip olsa bile, motor seçeneği ve malzeme kalitesinden tercih edilen bir otomobil olmayabilir. Makyajlı ASX'in bu eksiklikleri göz önünde bulundurarak çıkmasını isterim.

Gereklilikler Listesi:
1)Dizaynı güzel ve ön farlarla uyumlu stop farlar
2)Türkiye için 4X4 seçeneği
3)Türkiye için dizel seçeneği
4)Türkiye için otomatik şanzıman seçeneği
5)İç malzeme kalitesinin iyileştirilmesi ve dizaynı
6)1.6 benzinli motora turbo sistemi koyulması

Neleri beğendim:
1)Ambiyans ışığı
2)Oturma pozisyonun yüksekliği
3)Ön kısmın dizaynı ve mercekli farlar
4)ClearTec teknolojisinin konulması
5)Opsiyon listesinin uzun olmamasını


(Not: Yaptığınız yorumların başına yahut sonuna isimlerinizi eklerseniz sevinirim)

9 yorum:

  1. Doğru yorumlar Umut kardeşim...

    YanıtlaSil
  2. Doğru tespitler,özellikle aracın arka tarafı hakkında çok yerinde yorumlar yapmışsınız.

    xx

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle katılıyorum. 1.6 motor araç seçeneklerinde turbo eklenmeli ve dizel araç üretilmeli. ayrıca otomatik şanzumanda artık Türkiye için vazgeçilmez. E dışına da biraz el atılması gerekir :)

    YanıtlaSil
  4. tebrikler tehşisler güzel ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  5. evet ellerıne saglık güzel yorumlamıssın aracı =)

    YanıtlaSil
  6. çok başarılı bir yazı olmuş, kesinlikle katılıyorum

    YanıtlaSil
  7. ototest :)

    ADSIZ 6

    YanıtlaSil
  8. Yorumlar tam yerinde olmuş. 2 senedir kullandığım aracım için bunlara söyleyecek tek kelime bulamıyorum ama eklemek istediklerim var
    1- 1.6 motor gerçekten zayıf gibi görünebilir ama araca sahip olduğunuzda ve kullanımını tam olarak kavradığınızda beklediğiniz gücün mevcut olduğunu anlayacaksınızdır.
    2- Sürüş dinamiklerinden bahsedilmemiş, sınıfındaki araçlardan çok daha avantajlı olduğu noktalar var
    3- Güvenlik kısmından hiç bahsedilmemiş, sadece ncap videolarını izlemenizi tavsiye ederim.
    4- Bu aracın herkesin dilinde olan en büyük özelliği muhteşem yakıt tüketimi, bu konuyada değinilmemiş olması beni açıkcası üzdü.
    Bende herkes gibi aracına severek bir insanım, bu aracı almayı düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim

    YanıtlaSil